Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Русия и промените в климата са виновни за фермерските протести. Путин не разбира стремежа към свобода

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи отдръпване на проекта на Европейски Съюз за понижаване на половина на използването на пестициди, наричайки го " знак на поляризацията ", защото фермерите стачкуваха против възходящите разноски и други фактори. Тя призна правото им на митинг. По думите й доста от тях се усещат притиснати в ъгъла.

„ Фермерите са на първа линия и усещат резултата от климатичните промени. Сушите и наводненията унищожиха реколтата и заплашват добитъка. Фермерите усещат резултата от съветската война, инфлацията, повишаването на силата и торовете. Въпреки това те крепко работят всеки ден, с цел да създават качествената храна, която ядем. Затова им изискуем благодарност, благодарности и почитание “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

В речта си пред Европарламента в Страсбург, отдаден на войната в Украйна Фон дер Лайен разгласи, че Путин не може да разбере устрема към свободата. Евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов пък прикани за спиране на дипломатическите връзки с Русия.

" Европейски Съюз и Украйна показахме, че сме подготвени да се борим и да платим най-високата цена за това, в което имаме вяра ", сподели Фон дер Лайен пред евродепутатите и означи, че инстинктът на Путин е да смазва това, което го плаши. 

Инвазията над Украйна преди близо 2 години тя дефинира като " освен морално, само че и стратегически неправилна ":

Г-н Путин, вие направихте тази неточност, тъй като не можете да разберете какво управлява човешкия дух, когато той е свободен да мисли, мечтае, основава и просперира, тъй като не можете да понесете да приемете, че стремежът на индивида към независимост постоянно ще печели! И уважаеми евродепутати, Путин не може да разбере, че в случай че даде избор на хората, те ще изберат свободата един път вечно.

Фон дер Лайен означи, че до момента Европейски Съюз е обучил над 40 000 украински бойци и е отделил 28 милиарда евро военна поддръжка, увеличавайки индустриалния потенциал на отбранителната промишленост на Европейски Съюз с 40%. Въпреки че Европейски Съюз ще достави 1 милион снаряда на Украйна до края на 2024 година, Фон дер Лайен уточни, че " това сигурно не е задоволително “ и прикани страните членки да ускорят доставката на муниции. Тя добави, че Европейски Съюз също по този начин ще интегрира Украйна в някои от отбранителните си стратегии, " където е належащо ".

" Русия би трябвало да изпита целия смут от войната, която стартира ", сподели от своя страна евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов и прикани за прекратяване на дипломатическите връзки:

" Скоро се навършват освен 2 години от нашествието на Русия в Украйна, само че и 10 години от противозаконната анексия на Крим и 20 години от отравянето на украинския президент Виктор Юшченко. И 20 години по-късно така наречен " потребни идиоти " в тази зала би трябвало ясно да видят имперските планове на Кремълския режим " - по този начин пък евродепутатът от същата група Радан Кънев се обърна към сътрудниците си от крайната левица.   

Източници: БНР, Ройтерс, clubz.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР